Kazne po pojmovima

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W Z

Kazne po područjima

A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V Z

Kazne - Izvještaji

A B Č D E F G H I J K L M N O P R S T U V Z

Prijava korisnika

O nama

DOBRO DOŠLI na stranice tvrtke Centar za management i savjetovanje d.o.o., tvrtke koja je zajedno s Centrom za računovodstvo i financije d.o.o., članica Business Media Group-e, neformalne grupacije www.business-media-group.com, u sklopu koje se nalazi i portal www.kazne.hr. Žig i naziv grupacije Business Media Group zaštićen je pri Državnom Zavodu za intelektualno vlasništvo dana 3.7.2008. godine pod brojem Z20071093A.

Portal www.kazne.hr jedan je od portala naše medijske grupe, jedini specijalizirani portal s važećim, dnevno ažuriranim, hrvatskim kaznenim odredbama s mogućnošću pretraživanja po više od 90 000 pojmova. Na portalu se nalazi više od 10 500 važećih hrvatskih kaznenih odredbi, portal se svakodnevno nadopunjava i ažurira, autorsko je djelo naše medijske grupe, zaštićen pri Zavodu za intelektualno vlasništvo.

Također nas možete posjetiti na ostalim portalima koji se nalaze u sklopu Business Media Group-e, www.propisi.hr, www.udruga.hr, www.poslovni-savjetnik.comwww.racunovodstvo-porezi.hr, www.business-media-group.com, te nas pratiti putem naših tiskanih izdanja koji izlaze već 14 godina i to putem mjesečnika za računovođe i djelatnike u financijama «Računovodstvo i porezi u praksi», mjesečnika za managere, obrtnike i poduzetnike «Poslovni savjetnik», časopisa za predsjednike/ice udruga "Udruga.hr".

Naš tim sastoji se od vrhunskih i ambicioznih stručnjaka, autora, novinara, poreznih i pravnih stručnjaka, koji su motivirani i imaju jasno definirane ciljeve. Business Media Group se sastoji od sektora marketinga i prodaje, pretplate i tajništva, savjetničke službe, vanjskih pomoćnih službi (dizajn i grafička priprema, informatika, knjigovodstvo i logistika), uredništva web i tiskanih izdanja te uprave. Za svoj rad certificirani smo normama ISO 9001 (upravljanje kvalitetom) i ISO 14001 (upravljanje zaštitom okoliša), te smo član UN Global Compact inicijative za društveno odgovorno poslovanje. Surađujemo s oko stotinjak suradnika-autora koji svojim angažmanom također doprinose razvoju naše grupacije, te izdajemo stručne knjige i organiziramo seminare iz područja managementa, marketinga, računovodstva i poreza, konferencije s područja bliskih našim čitateljima. Za svoj rad dobitnici smo mnogobrojnih domaćih i međunarodnih priznanja (Superbrands, Customers friendly, Qudal, CROMA, Stvaratelji za stoljeća itd.).

Grupacija se osim poslovnog izdavaštva bavi i consultingom te organizacijom seminara te poslovnih manifestacija od kojih izdvajamo:

 • Izbor i dodjela nagrada "NajTajnica.hr"
 • Izlagačko-edukativna manifestacija Dani poslovne edukacije
 • Nacionalni kongres tajnica/ika, voditelja ureda i administrativnih djelatnika
 • Konferencija Superprodavač i dodjela godišnjih nagrada B2B Superprodavač godine
 • Niz jednodnevnih i višednevnih edukacijskih programa za poslovne ljude iz područja poreza, prava, financija i računovodstva

Tvrtka je u 100% privatnom domaćem vlasništvu. Unazad 14 godina pa do danas jedini vlasnici grupacije su Sandra Mihelčić i Igor Milinović.

KAKO SMO POČELI 


S radom smo započeli 2002. godine. Od samog početka imali smo viziju baviti se izdavanjem poslovnih specijaliziranih medija koji služe kao pomoć u svakodnevnom radu čitateljima i korisnicima, te u tome postati jedinstveni, prepoznatljivi i vodeći na hrvatskom tržištu. Zajedno s tvrtkom Centar za management i savjetovanje d.o.o. udruženi smo u neformalnu grupu Business Media Group, www.business-media-group.com, kako bismo imali lakši i prepoznatljiviji nastup na tržištu. Kao prvi projekt krajem 2002. pokrenut je mjesečnik Računovodstvo i porezi u praksi koji osim u tiskanom postoji i u internet izdanju www.racunovodstvo-porezi.hr. Krajem 2004. pokrenut je tiskani mjesečnik za managere i poduzetnike Poslovni savjetnik, prvi časopis takve edukativno-poslovne koncepcije na našem tržištu koji već dulje ima status najčitanijeg poslovnog časopisa. Dvije godine kasnije lansirali smo časopis Tajnica.hr, jedini časopis namijenjen tajnicama i osobama koje se bave uredskim poslovanjem, koji je tijekom narednih godina pretvoren u rubriku unutar Poslovnog savjetnika. Krajem 2007. pokrenut je i časopis u formi knjige pod nazivom Propisi.hr, čija se tiskana forma nadovezala na Internet izdanje www.propisi.hr. Krajem 2010. pokrenut je poslovni news portal www.poslovni-savjetnik.com, kao nadogradnja tiskanom izdanju časopisa Poslovni savjetnik. Krajem 2013. pokrenut je časopis za predsjednike udruga "Udruga.hr" i portal www.udruga.hr. U 2016. godini pokrenut je portal www.kazne.hr, jedini specijalizirani portal s svim važećim kaznenim propisima u Hrvatskoj. Kroz sve naše medije poštujemo visoke standarde stručne i novinarske profesije. Naši autori vrhunski su stručnjaci koji su svojim radom također postigli zapažene poslovne rezultate.
Krilatica grupacije je “Partner u svakoj tvrtki”.

BUSINESS MEDIA GROUP u brojkama

Trenutno izdajemo 3 tiskana poslovna mjesečnika, 2 internetska poslovna mjesečnika, 6 poslovnih portala, 1 multimedijalna poslovna aplikacija, mjesečno otisnemo i distribuiramo oko 18 000 primjeraka poslovnih časopisa na oko 350 stranica originalnog teksta mjesečno. Godišnje educiramo oko 4000 različitih poslovnjaka i predsjednika udruga. Surađujemo s 100 autora, novinara i zaposlenika, dnevno telefonom odgovorimo na oko 200 stručnih poreznih u pravnih upita pretplatnika naše medijske grupacije, te imamo oko 70 000 fanova na društvenim mrežama, poslujemo 14 godina.

Naša izdanja pronaći ćete u svakoj tvrtki ili udruzi bilo da se radi o sektoru računovodstva, na stolu generalnog direktora, direktora sektora ili obrtnika, kod tajnice, a i kod svakog pravnika, odvjetnika. U sklopu tvrtke formiran je sektor savjetničke službe koji svakodnevno telefonom rješava poslovne izazove čitatelja s područja prava, poreza i radnih odnosa. Centar za management i savjetovanje četvrta je tvrtka u Hrvatskoj, a prva u domaćem vlasništvu koja je dobila normu SA 8000 što pokazuje da su naši proizvodi etički proizvedeni časopisi hrvatskog porijekla. Dobivenim certifikatima pokazali smo da brinemo za naše zaposlenike i društvenu zajednicu, veliku brigu posvećujemo zaštiti okoliša a kvalitetom, inovacijama i ulaganjem u razvoj naših medija radimo u skladu sa svjetskim trendovima. Samim time povećali smo tržišnu vrijednost tvrtke te povećali naš ugled. Certifikati nas obavezuju da i dalje zadržimo vodeću poziciju u izdavanju poslovnih časopisa.

O PORTALU KAZNE.HR

Koji se propusti u poslovanju kažnjavaju, kada i koliko, pronađite na portalu KAZNE.hr. Portal www.kazne.hr jedan je od portala naše medijske grupe, jedini specijalizirani portal s važećim, dnevno ažuriranim, hrvatskim kaznenim odredbama s mogućnošću pretraživanja po više od 90 000 pojmova. Na portalu se nalazi više od 10 500 važećih hrvatskih kaznenih odredbi, portal se svakodnevno nadopunjava i ažurira, autorsko je djelo naše medijske grupe, zaštićen pri Zavodu za intelektualno vlasništvo. Pregled svih važećih hrvatskih zakonskih kazni na jednom mjestu, dnevna ažurnost uz pretraživanje sadržaja. Portal je neophodan za svakodnevni rad poduzetnicima, pravnicima, obrtnicima, računovođama i drugim poslovnim subjektima.Nedopuštena je objava, prerada, reproduciranje, umnožavanje, imitiranje i na drugi način kopiranje portala bez suglasnosti nakladnika.

RECEPT RAZVOJA BUSINESS MEDIA GROUP-E

 • Kvaliteta proizvoda i brzina da se prilagodimo novim trendovima i željama čitatelja. Nismo brojčano veliki ali smo strahovito brzi u realizaciji naših ideja.
 • Lojalnost naših zaposlenika
 • Potpora naših poslovnih partnera
 • Vjera u uspjeh, pozitivan stav prema okruženju
 • Imamo viziju, spremni smo na učenje, drukčiji smo od konkurencije i uvijek stavljamo čitatelja/kupca na prvo mjesto

VIZIJA BUSINESS MEDIA GROUP-E

 • Pokretanje i razvoj poslovnih medija
 • Pokretanje i razvoj internet poslovnih portala
 • Razvoj edukativnih poslovnih seminara i konferencija
 • Širenje i razvoj putem akvizicija i partnerstava

POLITIKA KVALITETE, ZAŠTITE OKOLIŠA I DRUŠTVENE ODGOVORNOSTI

Centar za management i savjetovanje je tvrtka čija je osnovna djelatnost izdavaštvo, poslovno savjetovanje i organizacija konferencija. Da bismo postizali, održavali i osnaživali te vrijednosti, trajno se obvezujemo:

 • Kontinuirano pratiti svjetske trendove u izdavaštvu te iste primjenjivati u svom radu
 • Postavljati si ambiciozne, mjerljive i ostvarive ciljeve
 • Poštivati sve zakonske odredbe uključujući one koje se odnose na zaštitu okoliša, zaštitu zdravlja, sigurnosti zaposlenih, uvjeta rada i ljudskih prava
 • Primjenjivati i stalno poboljšavati djelotvornost sustava upravljanja temeljenog na zahtjevima međunarodnih normi ISO 9001, ISO 14001 i SA 8000
 • Preventivnim aktivnostima kontinuirano smanjivati negativne utjecaje na okoliš
 • Ostvarivati uravnoteženi, dugoročni i profitabilni rast za svoje zaposlenike i kupce u skladu s vizijom održivog razvoja
 • Primjenjivati načela temeljnih dokumenata UN-a koji se odnose na zaštitu ljudskih prava, jednakost i zabranu diskriminacije po bilo kojoj osnovi
 • Javno objavljivati naše pokazatelje društvene odgovornosti u skladu s UN Global Compact programom i GRI G3 globalnom inicijativom izvješćivanja
 • Njegovati i razvijati partnerske odnose s vanjskim suradnicima te ih poticati na društveno odgovorno poslovanje
 • Stalno poboljšavati rezultate rada, poboljšavati zadovoljstvo kupaca, poslovati u skladu s najvišim primjenjivim standardima te biti odgovorni prema zaposlenicima i zajednici u kojoj radimo i djelujemo U Zagrebu, 28.02.2008. CMIS – OB-05/0

PODACI O TRGOVAČKOM DRUŠTVU 


Tvrtka Centar za management i savjetovanje d.o.o.
 Sjedište Zagreb, 1. Gajnički vidikovac 5
OIB: 60842328628

Sud kod kojega je upisan u sudski registar i broj pod kojim je to učinjeno
Trgovački sud u Zagrebu,

Tvrtka i sjedište pravnih osoba kod kojih se vode njegovi računi i brojevi tih računa

SPLITSKA BANKA d.d.,
Domovinskog rata 61
21000 Split
IBAN: HR8223300031197198999

Predsjednica uprave društva: Sandra Mihelčić

Prokurist: Igor Milinović